Principala sarcină în grădină înainte de venirea primăverii este tăierea de iarnă a pomilor fructiferi, dar și a fructelor moi, inclusiv zmeură de toamnă și coacăze negre. Luna februarie este prielnică pentru a hrăni pomii fructiferi și tufișurile cu fructe. Puteți răspândi în jurul bazelor lor suflat de îngrășământ de potasiu pentru a încuraja fructificarea. La rândul lor, paturile cu căpșuni pot fi acoperite cu un cearceaf textil pentru a stimula creșterea lor și pentru a încuraja o recoltă timpurie. Paturile de legume se vor pregăti pentru semănat prin plivit temeinic, după care pot fi acoperite cu un strat gros de compost.
Iată ce alte lucrări trebuie îndeplinite în grădina de fructe și legume înainte de venirea primăverii:
Cum să aveți grijă de grădina cu legume și fructe în luna februarie?
Pentru a reduce populațiile de melci, vânați melcii care iernează înghesuiți în ghivece goale și în colțurile mai ascunse din grădină. Dacă se anunță îngheț, atunci protejați fructiferii mai sensibili, cum ar fi piersicii, nectarinii și caișii. Atât timp cât pământul nu este înghețat, puteți deja să începeți să plantați tufe fructifere. Îmbogățiți solul cu compost și puteți să plantați și rubarbă. Folosiți plante aromatice și medicinale pentru a ține la distanță gândacii. În casă, puteți să semănați semințe de muștar și de creson într-o tavă mică pentru a vă bucura de primele roade în doar câteva săptămâni. Tot în luna februarie puteți începe să vă ocupați de răsaduri. Verificați dacă pachetele vechi de semințe merită să fie păstrate, semănând câteva semințe pe o hârtie de bucătărie ușor umezită. Este cea mai simplă metodă pentru a vedea dacă germinează. Așadar, în luna februarie este recomandat să aveți grijă de paturile cu plante aromatice, să începeți să vă ocupați de răsaduri și, cel mai important, acum se efectuează tăierile la fructiferi și la tufele cu fructe. Din magazinul dauto puteți achiziționa foarfece, fierăstraie și cuțite pentru a vă îndeplini toate sarcinile în grădină înainte de venirea primăverii.
Ce lucrări se efectuează în seră?
Luna februarie este potrivită pentru a pune la încolțit cartofii și pentru a semăna mazăre dulce. Tăvile cu cartofi și cu măzăre se vor ține în seră sau pe un pervaz însorit, ferite de îngheț. Tot acum puteți ciupi mazărea dulce semănată toamna pentru a încuraja lăstarii laterali. Semănați flori de vară și plante anuale, inclusiv cosmos, lobelia, nasturțium, dar totodată puteți planta bulbii de dalii în ghivece pentru a-i planta în grădină mai târziu, în luna aprilie. Astfel, sporiți șansele de dezvoltare a unor dalii mari și frumoase. Semănați culturi fragede, cum ar fi roșii și ardei. Puteți pune o tavă cu ardei iute pe un pervaz însorit. În schimb, dacă doriți să obțineți mai multe răsaduri de roșii, va fi necesar să le alocați suficient loc. Nu uitați că după prima fază de dezvoltare, roșiile vor avea nevoie de lumină, altfel se vor alungi în căutarea luminii. De asemenea, va fi necesar să le repicați, ceea ce înseamnă că veți avea nevoie de pământ bun și de suficiente recipiente, paharele biodegradabile fiind cele mai apreciate în prezent, la fel și pastilele de turbă. Începeți să plantați bulbii de vară în ghivece de interior, inclusiv liatris spicata, begonii, gloxinii, crini și eucomis. Dacă în timpul iernii v-ați bucurat de frumusețea florilor de amaryllis (hippeastrum sau crini de iarnă), acum este timpul să tăiați florile ofilite și să lăsați tulpina să se stingă în mod natural. Tăiați cercelușii iernați în interior și creșteți frecvența udării pentru a stimula creșterea lor. Se vor uda mai des și celelalte plante iernate, cum ar fi mușcatele. Îndepărați frunzele decolorate sau îngălbenite de la plantele care iernează pentru a preveni bolile fungice. Monitorizați temperaturile din seră folosind un termomentru pentru a vă asigura că temperatura este prielnică dezvoltării plantelor și răsadurilor.