După cum sugerează și numele, ușile glisante se deschid deplasându-se lateral pe glisoarele de care acestea dispun. O ușă culisantă este una care se deschide prin alunecarea orizontală de-a lungul unei linii de sus și de jos, din cadru. Acestea vin în diferite tipuri și dimensiuni.

Specialiștii în arhitectură spun că ușile glisante au devenit populare datorită mai multor beneficii pe care le aduc. „Ferestrele glisante moderne au fost îndrăgite datorită mai multor upgrade-uri care au apărut de-a lungul timpului, rezultând în produse care sunt mai eficiente din punct de vedere energetic, mai sigure și mai ușor de deschis și închis în comparație cu modelele mai vechi. De ce ar trebui să optăm pentru uși culisante în căminul nostru?

  • Multă lumină naturală

Nu este greu sa observam că unul dintre primele avantaje ale ușilor glisante este furnizarea de multă lumină naturală – lucru ce poate ajuta la reducerea cantității de iluminare necesară în casă.

Dacă preferați să vă luminați casa cât mai multe ore în fiecare zi, panourile de sticlă supradimensionate și ușile glisante elegante vor permite să pătrundă mai multă lumină naturală în casă decât majoritatea celorlalte stiluri populare.

Deși se poate opta pentru ferestre standard (si o usa de acces catre o terasa sau o gradina), majoritatea proprietarilor de case preferă o vedere complet neobstrucționată. Acest lucru nu numai că oferă mai multă lumină, dar creează și mai multă frumusețe.

  • O deschidere și o închidere mai relaxată

Ușile glisante de azi sunt foarte ușor de deschis și închis, ceea ce nu este cazul ușilor standard (în special din generațiile mai vechi), unde ar putea fi nevoie de multă energie. Produsele moderne, din PVC sau aluminiu sunt extrem de ușor de manevrat, fiind o alegere ideală pentru persoanele în vârstă sau pentru oricine are o forta redusă sau limitari de mișcare. Nu este nevoie să trageți pentru a le deschide sau închide, ceea ce le face o alegere inteligentă pentru proprietarii de case cu dureri de spate sau pentru cei care ar putea fi mai scunzi. Chiar și copiii pot deschide și închide ușa, de unii singuri. 

Deschiderea și închiderea facilă elimină, de asemenea, daunele și accidentele cauzate în mod normal de vânturile puternice. Apoi, aceste uși sunt durabile și necesită întreținere redusă. Acest tip de usi sunt proiectate pentru a ne sluji cât mai bine, cât mai mulți ani. Ferestrele glisante au avantajul suplimentar de a avea mai puține piese mecanice de care să ne facem griji pentru întreținere.

  • Eficiență energetică îmbunătățită

Ușile glisante sunt proiectate pentru a fi eficiente din punct de vedere energetic, cu sticlă de înaltă calitate și profile bine izolate care vă ajută să vă mențineți casa rece vara și caldă iarna. Acest lucru vă poate ajuta să vă reduceți facturile la energie și să vă reduceți amprenta de carbon.

  • Plăcut din punct de vedere estetic

Acum, în 2023, ușile culisante sunt disponibile într-o varietate de stiluri și materiale – lucru care face ușor să găsiți o ușă care să completeze estetica generală a casei. Ele pot adăuga o notă modernă unei case tradiționale sau pot spori atmosfera contemporană a unei case moderne.

Descoperă la Helios usile glisante potrivite proiectului tău!

Sursa foto: ferestrehelios.ro