Exista o multime de moduri de a indeparta parul nedorit de pe corp, fiecare metoda avand avantajele si dezavantajele sale. Dar care este cea mai eficienta? Care este cea mai putin dureroasa?

In randurile urmatoare, vom compara doua dintre cele mai populare metode de indepartare a parului: epilarea definitiva cu laser si epilarea cu ceara.

Ambele sunt metode extrem de eficiente, dar procesul, nivelul durerii si rezultatele fiecareia variaza foarte mult.

Cum functioneaza epilarea cu laser?

In comparatie cu epilarea cu ceara, tratamentul de inlaturare a parului cu laser este ceva mai complex. Implica utilizarea unui laser de mare putere care ataca radacina parului si distruge foliculul pilos, in asa fel incat parul sa nu mai creasca inapoi.

Sunt necesare mai multe sedinte, indiferent de zona corpului, dar rezultatele pot dura luni sau chiar ani. Unele persoane au nevoie de o retusare din cand in cand.

Avantajele epilarii cu laser

Tratamentul de epilare definitiva Brasov este cea mai buna metoda de indepartare a parului daca esti in cautarea unor rezultate pe termen lung. Unii pacienti observa efecte pe o durata de cativa ani, in timp ce majoritatea se bucura de rezultate care dureaza cateva luni.

Daca incerci sa economisesti timp, epilarea cu laser este solutia cea mai buna. Sesiunile sunt rapide si usoare. Chiar daca urmezi tratamentul pe o zona mai mare a corpului, sesiunea va fi gata in doar 30-40 de minute.

De asemenea, epilarea cu laser este sigura si nu afecteaza pielea. Chiar si persoanele cu piele sensibila pot folosi aceasta metoda, atata timp cat este efectuata de un estetician instruit.

Cel mai mare avantaj dintre toate este ca epilarea cu laser poate indeparta parul din orice parte a corpului.

In ceea ce priveste durerea, epilarea cu laser este, in mod cert, mult mai putin dureroasa decat epilarea cu ceara. Provoaca doar un usor disconfort.

Dezavantajele epilarii cu laser

Aproape oricine poate face acest tratament, insa persoanele cu piele deschisa la culoare si cu par de nuante inchise vor observa rezultate mai bune. Totodata, epilarea cu laser poate fi mai costisitoare decat o singura sesiune de epilare cu ceara. Dar, ca metoda de indepartare a parului pe termen lung, poate fi de fapt mai rentabila.

Cum functioneaza epilarea cu ceara?

Procesul de epilare cu ceara este destul de simplu. Folosind niste ceara fierbinte, un aplicator si o banda de material textil, poti indeparta parul de aproape oriunde de pe corp in cateva minute.

Cu tehnica adecvata (prin tragerea benzii de pe piele in directia opusa cresterii parului), epilarea cu ceara trage parul din folicul cu succes. Rezultatul este o piele neteda, fara par vizibil la suprafata. Foliculul ramane insa intact in stratul dermic al pielii.

Epilarea cu ceara lasa pielea neteda timp de cateva saptamani, moment in care va trebui sa epilezi din nou aceeasi zona pentru a elimina orice crestere a parului.

Avantajele epilarii cu ceara

Pentru o singura sesiune, epilarea cu ceara este mult mai putin costisitoare decat epilarea cu laser. Cu toate acestea, daca faci tratamente cu ceara in mod regulat timp de ani de zile, poate ajunge sa te coste chiar mai mult decat tratamentul cu laser.

De asemenea, epilarea cu ceara este eficienta pentru toate tipurile de par si de piele. Indiferent de culoarea sau textura pielii sau a parului, aceasta metoda de indepartare a pilozitatii va da rezultate bune.

Un alt beneficiu al epilarii cu ceara este ca se poate face acasa. Cu toate acestea, cel mai bine este sa fie facuta de un profesionist.

Dezavantajele epilarii cu ceara

Epilarea cu ceara este dureroasa. Iar durerile pot fi destul de mari in zonele sensibile ale corpului, cum sunt axilele si linia bikinilor.

Totodata, aceasta metoda de epilare poate provoca fire de par incarnate. Nu distruge radacina parului; pur si simplu, trage parul din folicul. Parul va creste din nou si, atunci cand o va face, ar putea deveni incarnat.

In cele din urma, trebuie mentionat ca rezultatele epilarii cu ceara sunt de scurta durata. Efectele acesteia sunt vizibile timp de doar 2-3 saptamani.