Premiera spectacolului extraordinar de balet în doua tablouri BALETUL CARMEN va avea loc in data de 8 mai 2023, la orele 17.00 şi, respectiv ora 20:00, evenimentul fiinnd gazduit de TEATRUL NAŢIONAL – Sala Ion Caramitru.

Muzica: GEORGES BIZET- RODION SHCEDRIN

Scenariul de balet: VLAD SEBASTIAN, după nuvela omonimă a lui PROSPER MÉRIMÉE.

Bilete: ProTicket.ro

Ora 17.00: https://tinyurl.com/msrudazj

Ora 20.00: https://tinyurl.com/bde384jd

Fie că ai citit cu sufletul la gură nuvela “Carmen” a lui Prosper Mérimée, fie că te-ai îndrăgostit de ritmurile spaniole și muzica lui Georges Bizet, când auzi de personajul CARMEN nu poți rămâne indiferent, fie că-ți inspiră pasiune, trăiri intense, tandrețe și dramatism deopotrivă, sentimente dintr-o altă epocă! N-ai auzit de TOREADOR și de coride, luptele cu tauri? Nu-i nimic, îți spunem noi toată povestea, în pași de muzică și dans la superlativ, trebuie doar să vii în sala de spectacol, pregătit să te lași cuprins de povestea balerinilor noștri și de frumoasa muzică a lui Georges Bizet și Rodion Shchedrin.

Ansamblul de balet al OPEREI MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA

Ansamblul de balet al TEATRO D’OPERA ITALIANA

Ansamblul de balet al OPEREI VOX

Baletul Carmen are acelasi fir narativ si dramaturgic ca si spectacolul de opera cu acelasi nume, recunoscand usor temele melodice ale lui Georges Bizet, teme melodice si efecte sonore dezvoltate si adaptate de Rodion Shcedrin pentru balet, un titlu de balet care tine capul de afis al marilor case de opera din lume, un titlu ce va fascina intotdeauna publicul spectator prin iubire si forta ei, prin pasiune, prin intrigi si tradari dar si razbunari crunte, sentimente puternice dar si contradictorii in aceelasi timp.

Bilete: ProTicket.ro, TicketStore.ro, BLT.ro – Bilete Online, Bilet.ro, IaBilet.ro.

Detalii despre celelalte spectacole din tara gasiti pe REUSITA.

Articolul DOUĂ reprezentaţii cu BALETUL CARMEN, găzduite pe 8 mai, la TNB Sala Ion Caramitru apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.