Sursa foto: penetron.ro
Protejeaza fundatia inca din faza de turnare ,fara membrana
Daca ai in plan sa construiesti o casa trebuie sa stii ca fundatia este una din cele mai importante etape ale construcției (radacina unui arbore). Daca fundatia va fi realizata corect si protejata corespunzator de atacul apei, atacul chimic provenit din pamant si de inghet-dezghet, casa ta va fi durabila in timp
Constructia unei fundatii cuprinde trei etape importante:
1. Pregatirea, adica trasarea fundatiilor,
2. Efectuarea sapaturilor
3. Cofrarea si turnarea betonului hidrofobizat.
O atentie deosebita ar trebui acordata lucrarilor de hidroizolatie si protectie a structurilor armate, mai ales in zonele in care panza freatica se afla foarte aproape de nivelul solului sau exista in sol umiditate excesiva.
Cum sa protejezi total fundatia eficient, pe viata si fara costuri suplimentare
1.Protectia totala a betonului, fara membrane
In cazul in care fundatia urmeaza sa fie construita, se poate adauga in masa betonului armat, inainte de turnare un aditiv cristalin. Tehnologia cristalina activa permanent in contact cu molecula de apa, impermeabilizeaza si protejeaza permanent betonul in toata masa impotriva umiditatii si a atacului chimic din sol, a atacului apei si presiunii hidrostatice unde exista si elimina necesitatea utilizarii membranei hidroizolatoare de orice fel.
Tehnologia cristalina (vezi detalii pe site https://penetron.ro/) este compusa HCa si din ciment Portland de inalta calitate, tratat chimic care in contact cu molecula de apa se activează şi formează o reacție care generează o structura cristalina insolubila in porii si canalele capilare ale betonului. Astfel acesta devine etanșat permanent fiind protejat împotriva pătrunderii apei in profunzime .
Un aspect important de mentionat este ca produsele sub formă de pulbere PENETRON nu sunt toxice si nu conțin compuși organici volatile. Sunt sigure pentru utilizare atât în aer liber, cât și în spații închise interioare.
Tehnologia cristalina, aplicabila atat pe suprafete din beton existente dar si direct in masa betonului ,in cifa, devine parte integranta a structurii din beton, permite suprafetelor tratate sa fie ventilate(matricea de beton respira si nu stopeaza capilarele), fisurile de pana la 0,5 mm se autorepara permanent in contact cu apa, este anticoroziv, creend protectie permanenta otelului incastrat precum si rezistenta la ciclurile inghet-dezghet,eliminand chiar si drenajul.Betonul este de asemenea protejat împotriva deteriorării cauzate de condițiile de mediu.
In cazul in care locuinta va fi prevazuta cu subsol, recomandarea este de a fi tratate suprafetele dar in acelasi timp si etanseizarea punctelor slabe rosturi constructive (ex: etansarea rosturilor constructive dintre suprafete, intreruperi de turnare, segregari, goluri tehnologice,etc)
2. Etanseizeaza rostrurile constructive si strapungerile
In al doilea rand, acordati o atentie sporita rosturilor constructive sau de miscare ale fundatie. Alaturi de strapungeri, rosturile sunt un alt element sensibil la infiltratii.
Pentru rosturile de turnare (adica acolo unde un element vertical al fundatiei se intalneste cu unul orizontal), recomandat sa se utilizeze o garnitura de etansare, un cordon bentonitic expandabil cum ar fi Penebar SW 45 Rapid care etanseizeaza rosturile. Cordonul expandabil se fixeaza cu un adeziv special si asigura etansarea rosturilor de turnare, la interferența planurilor, pe axa peretelui diafragma sau unde exista intreruperi de turnare, etansare conducte direct din turnare,etc
3.Remediaza neconformitatile, punctele slabe ale constructiei ,dupa decofrare
Este foarte importanta etansarea rosturilor dintre turnarile succesive de beton, etansarea eventualelor perforatii, carotari, pentru trecererea conductelor sau cabluri electrice , perforatii strapungeri datorate cupoanelor sau a legaturilor metalice folosite la consolidarea cofrajelor si a segregarilor. Etanseizarea acestora se realizeaza cu mortarul de reparatii pe baza de cristale activesau similar cu un mortar specific pentru remedieri structurale si nonstrucutrale care se poate aplica atat pe partea pozitiva a suprafetei cat si negative, chiar si umeda(ex: Penecrete Mortar).
Poti afla mai multe despre sistemele de impermeabilizare si hidroizolare Penetron pentru fundatii, subsoluri, terase,piscine accesand site-ul nostru https://penetron.ro/