Prețurile pieselor auto pot fi uneori destul de mari, mai ales pentru piesele originale. Cu toate acestea, există câteva sfaturi pe care le puteți urma pentru a economisi bani atunci când cumpărați piese auto.

1. Comparați prețurile

Este important să comparați prețurile pieselor auto de la mai multe magazine înainte de a face o achiziție. Puteți compara prețurile online sau în magazinele locale.

2. Căutați piese aftermarket

Piesele aftermarket sunt piese fabricate de companii care nu sunt producătorul original al mașinii dumneavoastră. Aceste piese sunt adesea mai ieftine decât piesele originale, dar pot avea o calitate mai mică.

3. Faceți-vă propriile reparații

Dacă sunteți priceput la reparații auto, puteți economisi bani făcându-vă singur reparațiile. Există o mulțime de resurse disponibile online care vă pot ajuta să învățați cum să reparați mașina dumneavoastră.

Siguranța este foarte importantă – în cele mai multe situații piesele trebuie înlocuite de un specialist. De asemenea, există piese pentru care un specialist este absolut necesar.

4. Găsiți un mecanic care oferă reduceri

Unii mecanici oferă reduceri pentru clienții fideli sau pentru piesele achiziționate de la ei. Este important să întrebați mecanicul dacă oferă reduceri înainte de a face o achiziție.

Alte principii?

Cumpărați online

Cumpărarea online poate fi o modalitate excelentă de a economisi bani la piesele auto. Magazinele online pot oferi prețuri mai mici decât magazinele fizice și pot avea o selecție mai mare de piese auto (exemple: baterii și becuri auto, filtre ulei, filtre aer, kituri ambreiaj, curele distribuție, bujii).

Achiziționați piese aftermarket

Piesele aftermarket sunt piese de schimb fabricate de companii care nu sunt producătorii originali ai mașinii. Acestea sunt proiectate pentru a se potrivi cu mașina dvs., dar pot avea diferențe în performanță și calitate față de piesele originale. Piesele aftermarket pot fi mai ieftine decât piesele originale și pot fi o modalitate excelentă de a economisi bani.

Cumpărați la reduceri

Magazinele de piese auto pot oferi reduceri periodice la anumite produse sau pot oferi reduceri pentru clienții fideli. Verificați site-urile web ale magazinelor sau abonați-vă la newsletter-ele lor pentru a afla despre reducerile disponibile.

Concluzie

Cumpărarea pieselor auto poate fi costisitoare, dar există câteva modalități prin care puteți economisi bani. Cumpărarea online, alegerea pieselor aftermarket, și urmărirea perioadelor de promoții sunt câteva modalități prin care puteți economisi bani la piesele auto.

Iată câteva sfaturi suplimentare:

  • Înscrieți-vă la programele de fidelitate ale magazinelor de piese auto.
  • Urmăriți perioade de reduceri tipice din an.
  • Așteptați până când apar perioade cu mari reduceri – de exemplu, Black Friday.

Prin urmarea acestor sfaturi, puteți economisi bani atunci când cumpărați piese auto (exemple: filtre ulei, curele distribuție, bujii etc.).