O casa de vacanta poate fi oaza ta de liniste si bucurie, mai ales in momentele in care simti ca ai nevoie de o pauza de la rutina zilnica. Exista foarte multe solutii prin care poti atinge un astfel de obiectiv, fie ca doresti sa alegi o casa pe care sa o reconditionezi, fie ca alegi sa cumperi una gata de locuit sau sa o construiesti de la zero. Important este sa stii exact ce iti doresti si sa ai asteptari realiste.

Citeste mai jos ce decizii trebuie sa iei atunci cand iti doresti o casa de vacanta

Bugetul

Primul pas atunci cand iti doresti sa faci o achizitie importanta este sa stabilesti ce buget poti aloca. Este esential sa setezi un buget realist si sa te gandesti cum poti sa iti atingi obiectivul cu cat mai putine sacrificii. Foloseste o agenda, un planner, un program pe calculator sau chiar o foaie de hartie pentru a nota cheltuielile esentiale in planul tau. Spre exemplu, daca vrei o casa de vacanta, va trebui sa iei in considerare mai multe variante. Iti doresti sa gasesti o casa la cheie? Vrei sa construiesti una de la zero? Iti doresti sa cumperi o casa pe care mai apoi s-o renovezi? Toate aceste lucruri conteaza cand vine vorba de bugetul tau.

Zona

Un alt aspect absolut esential este zona unde vrei sa se afle casa. Iti doresti o casa intr-o zona rurala? Preferi una la mare sau la munte? Ba chiar va trebui sa te gandesti daca vrei o casa in tara sau in afara ei. 

Conteaza sa alegi o zona in care te simti bine si care sa iti ofere linistea de care ai nevoie. De asemenea, daca practici anumite sporturi sau activitati, tine cont de asta. Sa zicem ca iubesti sa schiezi si sa petreci iernile la munte. Atunci, poti lua in considerare o casa de vacanta la munte.

Tipul de casa

In ziua de azi exista mai multe tipuri de case din care poti alege, in special cand vine vorba de structura. Casele pe structura de lemn sau pe structura usoara au castigat din ce in ce mai mult teren, datorita preturilor prietenoase si a timpului rapid de executie. Pe de alta parte, casele traditionale, din caramida sau din beton, sunt mai populare la noi in tara si rezista foarte bine in timp.

Daca pui accent pe traditional, atunci o solutie foarte buna este o casa din beton sau caramida. Aceasta va arata feeric daca alegi sa o decorezi cu plante cataratoare vesnic verzi. Poti opta pentru iedera Hedera Hibernica de pe verdena.ro, excelenta pentru un gard natural. Iedera arata minunat atat pe casele de la tara, cat si pe cele de la oras.

Dimensiunile si compartimentarea

O casa de vacanta este un concept destul de amplu, asa ca este bine sa stii exact ce iti doresti, atat pentru a obtine un rezultat cat mai aproape de dorintele tale, cat si pentru buget. Gandeste-te ce dimensiuni ai dori sa aiba viitoarea casa, fara a uita de banii pe care i-ai alocat. De asemenea, gandeste-te la compartimentare. Vrei sa aiba etaj? Iti doresti un dormitor sau mai multe? Tii neaparat sa ai o bucatarie inchisa? Astfel de intrebari sunt esentiale pentru a contura cat mai realist o viitoare casa de vacanta.

O casa de vacanta este un vis ce poate deveni realitate, mai ales daca iei lucrurile pas cu pas. Incepe prin a lua cele mai importante decizii legate de ceea ce iti doresti, precum zona in care ti-ai dori sa fie casa, dar si bugetul pe care il poti aloca.

Fotografie de Ron Lach pe Pexels.com