Realitatea virtuala (VR) si realitatea augmentata (AR) au evoluat foarte mult in ultimii ani, deschizand noi oportunitati pentru dezvoltarea de afaceri si imbunatatind experienta utilizatorilor. In acest articol, vom discuta despre cele mai noi tehnologii din domeniul realitatii virtuale si augmentate si impactul lor asupra lumii.

  1. Realitatea virtuala cu urmarire a privirii

Tehnologia realitatii virtuale cu urmarire a privirii poate urmarii miscarile ochilor utilizatorului si poate ajusta continutul pentru a se potrivi privirii utilizatorului. Aceasta tehnologie este folosita pentru a imbunatati experienta utilizatorilor si pentru a crea o experienta de utilizare mai naturala.

  1. Realitatea virtuala imersiva

Realitatea virtuala imersiva este o tehnologie care permite utilizatorilor sa intre intr-un mediu virtual care simuleaza senzatii reale. Aceasta tehnologie este folosita in diverse domenii, cum ar fi gaming-ul, educatia, antrenamentele, terapia si turismul.

  1. Augmented Reality Cloud

Augmented Reality Cloud este o tehnologie care permite utilizatorilor sa acceseze continutul AR printr-un browser web fara a fi necesar sa instaleze o aplicatie speciala. Aceasta tehnologie poate fi utilizata pentru a crea experiente AR interactive si pentru a imbunatati afacerile din domeniul e-commerce.

  1. Realitatea virtuala haptica

Realitatea virtuala haptica este o tehnologie care permite utilizatorilor sa simta senzatii tactile intr-un mediu virtual. Aceasta tehnologie este utilizata in jocurile video, in medicina, in antrenamentele militare si in alte domenii care implica interactiunea cu mediul virtual.

  1. Realitatea augmentata audio

Realitatea augmentata audio este o tehnologie care permite utilizatorilor sa auda sunete si alte informatii care sunt legate de obiectele din jurul lor. Aceasta tehnologie poate fi utilizata pentru a imbunatati experienta utilizatorilor in ceea ce priveste turismul, marketing-ul si educatia.

  1. HoloLens 2

HoloLens 2 este un dispozitiv de realitate augmentata dezvoltat de Microsoft. Acesta permite utilizatorilor sa vada imagini holografice si sa interactioneze cu obiectele virtuale in timp real. HoloLens 2 poate fi utilizat in domenii precum educatia, afacerile si medicina.